Emel Tabaku, shqiptarja që bën bashkë artistët e komuniteteve të ndryshme në Kanada

Toronto – Ontario Emel Tabaku është një artiste ndërdisiplinore shqiptaro-kanadeze me bazë në Toronto. Punimet e saj janë thellësisht të…

Gazetarët e Diasporës thirrje klasës politike për një tryezë teknike mbi variantet e votimit nga jashtë

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë Profesionistë të Diasporës (UGSHPD) me anëtarë në Zvicër, Francë, Itali, SHBA dhe Kanada i bashkohen betejës…

Në Shqipëri nuk ka arsye të ekzistencës së vetëdeklarimit të etnisë dhe fesë në census – Nga Ardit Bido

Në fund të vitit 2023, zhvillohet censusi i popullsisë dhe banesave, e bashkë me të do të rilindin një sërë…

Sot Kosova ka një hero më shumë! Familja e Afrim Bunjakut: Kush bie për atdhe, rilind!

Afrim Bunjaku është polici i Kosovës që humbi jetën në krye të detyrës, teksa po i bënte ballë serbëve në…

KANADA / Studioja e Drejtësisë Arra Law Firm. Dy gra, një vizion ligjor

Etobicoke- Ontario Në historinë e suksesit të komunitetit shqiptar në Kanada, ligjin do ta bëjnë gratë. Arra Law Firm (ALF-LLP),…

Ottawa/ Presidenti i Ukrainës, Zelensky, bën vizitën e parë në Kanada

Kryeministri Justin Trudeau bëri të ditur lajmin për mbërritjen e Zelensky pak më parë, ndërsa shkoi për të pritur presidentin…

Censura studimore dhe politika në një kontent historik – Nga Dr. Fatjona R. Lubonja Ed.D.

Duke ju referuar studimeve historike dhe dokumentave të arkivës së shtetit shqiptar, përgjate viteve 1960-1990 në Shqipëri, studiuesit Shqiptarë janë…

MONTREAL/ Suksesi 18-vjeçar në tregun e pasurive të paluajtshme i shqiptarit Aurel Zaloshnja

Montreal – QuebecNjë agjent shitblerjesh profesionist në Montreal si Aurel Zaloshnja, ka depërtuar në tregun e pasurive të patundshme, duke…

Scientific American/ Cila është gjuha më e vjetër në botë? – Përktheu Arben Kallamata

Në të katër anët diskutohet se cila është gjuha me origjinën më të hershme Nga Lusi Tu në 24, gusht…

Baballarët si autorë dhe inspirues. Pse shkëmbejmë botimet e trashëgimisë intelektuale – Nga Blerina Ruka

Montreal- Quebec Me Olin jam njohur prej kur kemi emigruar në Montreal dhe jemi bërë bashkë jo pak herë në…
Load More