Dilema hamletiane e Gjergj Fishtës – Nga Behar Gjoka

Poezia “Metamorphosis” gjendet te vëllimi poetik “Arnzat e Parnasit”[1], njërit prej librave nga më cilësorët të Fishtës qoftë për frymën…

Shqipja e veçantë e Pjetër Bogdanit – Nga Ndriçim Kulla

Në jetën e një kombi, të rralla janë ato figura të cilave u bie barra e rëndë të kenë njëkohësisht…

Botohet në SHBA libri me fabula “WHERE TO?” e Vangjush Saros

Fabulat e shkrimtarit Vangjush Saro në SHBA* U botua në SHBA libri me fabula “Where to?” (Për ku?) i shkrimtarit Vangjush…

Shkëlqimi i filozofisë absurde. Gjurmët e veprës ‘I Huaji’ i Kamy-s–Nga Blerina Ruka

Ekziston e vërteta jote, por edhe e vërteta ime. (Kamy) “I Huaji” i Albert Kamy-s, një ndër veprat me rëndësi…

Në Treviso të Italisë me Mërkur Bua Shpatën – Nga Luan Rama

Po perëndonte, nxitoja. Isha nisur drejt Treviso-s. Një ditë më pas më duhej të shkoja në Udine, të takoja një…

Letra që Ernest Hemingway i dërgoi Petro Markos

Një ndër autorët shqiptarë, i cili për fat të keq nuk vlerësohet aq sa duhet, është Petro Marko i cili…

Duke lexuar “Apostullin” e Ilir Ikonomit hiqni paralele me të sotmen – Nga Fatbardh Rustemi

Duke lexuar “Apostullin” e Ilir Ikonomit nuk mund të mos heqësh paralele me të sotmen, sikurse ndodh rëndom, që e…

Nga vepra e plotë e Khalil Gibran, Paris -Shqipëroi Luan Rama

Jam i huaj në këtë botë. Një i huaj dhe në megrim ku vetmia është e tmerrshme, izolimi i dhimbshëm.…

“Apostulli”, Ilir Ikonomi sjell biografinë e re për Fan Nolin

Ish-gazetari i Zërit të Amerikës dhe studiuesi Ilir Ikonomi sjell librin e ri biografik, dedikuar një prej figurave më të…

LA LIBERTÉ (1912) / NJË RECENSION PËR “MARTESËN E LEJLËS — LE MARIAGE DE LEÏLA”, ROMANIN E GJON KRUJËS (FAIK KONICËS)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Tetor 2023 “La Liberté” ka botuar, të hënën e 1 janarit 1912, në ballinë, një…
Load More