Diaspora dhe perandoria e rërës- Nga Nador Bakalli

Toronto- KanadaCdo gjë filloi në vitin 2016! Zell i madh! Entuziazmi në qiell! Rëra hidhet përpjetë.Samiti i parë i Diasporës,…

Ndërron jetë producentja shqiptare Vjosa Berisha

Producentja e njohur shqiptare Vjosa Berisha ka ndërruar jetë në moshën 50-vjeçare, pas përballjes me një sëmundje të rëndë. Ajo…

LETRA / EDITH DURHAM PËR GAZETËN KATOLIKE ANGLEZE “TABLET”: “EJANI DHE HETONI GJENDJEN E VËSHTIRË TË KRISHTERËVE NË VILAJETIN E SHKODRËS…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Qershor 2022 “La Gazette de France” ka botuar, të mërkurën e 16 tetorit 1912, në…

Ekspozita personale ”Sensitive” e piktores Anila Hetoja, një homazh për gruan

Tiranë- Shqipëri𝐀𝐧𝐢𝐥𝐚 𝐇𝐞𝐭𝐨𝐣𝐚 ka lindur në qytetin e Shkodrës nga ku ka marrë edhe dashurinë për artin dhe për të…

GAZETTA DI VENEZIA (1913)/ “NESËR DO TË NISEM PËR NË ROMË SË BASHKU ME ISA BOLETININ, KU DO T’I BASHKOHEMI ISMAIL QEMALIT DHE DO TË VAZHDOJMË TË GJITHË PËR NË LONDËR…

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Qershor 2022 “Gazetta di Venezia” ka botuar, të premten e 4 prillit 1913, në ballinë,…

”Ekspertët shqiptarë”- Nga Faik Konica

Në një shtet të ri, të çarë nga partitë dhe nga interesat vetjake, siç ka qenë Shqipëria gjer dje, ministra…

STAMBOUL (1911) / HISTORIA E DYLUFTIMIT ME REVOLVER MIDIS HASAN BEUT, DEPUTETIT TË PRISHTINËS, DHE HYSEN XHAHID BEUT, DEPUTETIT TË KOSTANDINOPOJËS

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Qershor 2022 “Stamboul” ka botuar, me 23, 24, 25, 26, 27 dhe 29 maj, historinë…

THE NEW YORK HERALD (1919) / REZOLUTA E KËSHILLIT TË SHENJTË TË KISHËS ORTODOKSE SHQIPTARE TË AMERIKËS DREJTUAR PRESIDENTIT WILSON

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Qershor 2022 “The New York Herald” ka botuar, të martën e 1 prillit 1919, në…

Bajram Begaj, Presidenti i ri i Shqipërisë – Një ushtarak në krye të shtetit

TiranëBajram Begaj, i cili mbante postin e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Shqipërisë, është zgjedhur…

THE CHICAGO TRIBUNE (1919) / KONFERENCA E PAQES NË PARIS – KUR HALIL PASHË ALIZOTI I SHKRUANTE WOODROW WILSON-IT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Qershor 2022 “The Chicago Tribune” ka botuar, të shtunën e 7 qershorit 1919, në faqen…
Load More