Emigracioni dhe plakja e popullsisë ulin numrin e familjeve në vend për të dytin vit radhazi

Numri i familjeve në vend ka shënuar rënie për të dytin vit radhazi, duke reflektuar plakjen graduale të popullsisë si…

ALBCONTROL, shoqëri aksionere me instrument fitimi zero!

Nga Eli Golemi Zj. Balluku dha sot leksionin e radhës mbi funksionimin e shoqërive aksionere me kapital publik dhe me…

Sa ‘kushton’ një fëmijë në Shqipëri?

Mesatarisht, një familje shqiptare prej dy personash shpenzon në muaj rreth 63 mijë lekë, ndërkohë që një familje prej dy…

Anketa me studentët shqiptarë, 79% e tyre duan të largohen nga Shqipëria

Gjendja ekonomike dhe politike e vendit në Shqipëri shtyn të rinjtë drejt largimit në vende të huaja 79% E STUDENTËVE…

Pas Brexitit, shumë kompani largohen nga Britania

Megjithëse Britania nënshkroi një marrëveshje me Bashkimin Evropian që do të mundësojë tregtinë e mallrave pa tarifa doganore edhe pas…

A do të rimëkëmbet ekonomia botërore më 2021?

Pandemia e COVID-19 i ka lëkundur ekonomitë anëmbanë globit. Shumë analistë janë të një mendjeje se, kjo pandemi ka shkaktuar…

The Economist: Shqiptarët po plaken, po vdesin, po largohen!

Revista The Economist shkruan se në të gjithë Ballkanin, popullsitë po zvogëlohen dhe plaken, dhe nëse situata nuk ndryshon edhe më shumë…