Një fotografi për Simone de Beauvoir – Nga Luan Rama

“Vdekja më së fundi n’a ndau. Dhe vdekja ime nuk do të n’a bashkojë. Kështu qënka: megjithatë ishte bukur që…

KANADA / Vjeshta hap dyer për fëmijët në shkollat shqipe

Këtë të shtunë, shkollat shqipe në Kanada hapën dyert për fëmijët shqiptarë në mërgim. Këtë vjeshtë në Calgary dhe Ottawa…

Hamilton, këtë vjeshtë rikthehet shkolla shqipe

Pas një periudhe të vështirë gati dyvjeçare, ku shkaku i pandemisë COVID-19, mësimi është zhvilluar online, nga shtatori Shkolla Shqipe…

23 gusht, Dita Evropiane e Përkujtimit të Viktimave të Regjimeve Totalitare – Nga Mishel Koçiu

Sot, në 23 gusht është Dita Evropiane e Përkujtimit të Viktimave të Regjimeve Totalitare dhe Autoritare – Nazizmit, Fashizmit dhe…

COMŒDIA (1925) / KUR SHKRIMTARI SHQIPTAR STAVRO STAVRI DHE ALICE BRENOT SOLLËN “PËRRALLA NGA ORIENTI”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2022 “Comœdia” ka botuar, tre shkrime gjatë muajve gusht, shtator dhe dhjetor të 1925…

Kontesha Geraldine Apponyi, një nga bukuritë më joshëse të aristokracisë hungareze në fronin shqiptar- Nga Ilir Ikonomi

Besoj se kjo është një ndër fotot më të bukura të konteshës hungareze Geraldine Apponyi, që erdhi në Shqipëri në…

“Ushtari i mirë Shvejk” dhe idiotësia e luftës

Jozef Shvejk i thotë me krenari oficerit të tij epror: “Z. kolonel unë raportoj para jush me përkushtim, sepse jam…

Bota e malësive shqiptare: Orët e Dukagjinit

Nga: At Bernardin Palaj Orët i ndajnë malsorët e Dukagjinit në trí radhë: e para âsht e bardhë, e i…

Intervistë me Liljana Vaso: Çdo grua ka energji të mjaftueshme për t’u ndjerë e realizuar

Toronto-Kanada Prej pothuaj 20 vitesh Liljana Vaso është vendosur në Toronto të Kanadasë. E diplomuar për inxhinieri ndërtimi në Tiranë,…

Pse disa shkolla në Kanada kanë varre të pashënuara?

Liderët e grupeve indigjene në Kanada, kanë thënë se hulumtuesit kanë gjetur më shumë se 600 varre të pashënuara në…
Load More