Të ndihesh i famshëm në objektivin e Genti Halit. Intervistë me fotografin shqiptar

Lista e bashkëpunuesve të Gentit është sa e gjatë aq edhe e famshme siç mund të jenë : Brian Crause, Natahsha…

Sad stories also have happy endings. Meet the Albanian-Canadian blogger Genta Gjomema

Toronto- Canada I got to know Genta through the social network. She is eager to convey a perfect image of…

KANADA/ Rudin Lengo, shqiptari virtuoz i pianos

Toronto-Kanada Muzikantët klasikë janë të rrallë në kulturën shqiptare. Sigurisht që është e udhës që gjithë karrierën e tyre ta…

LE MONITEUR UNIVERSEL (1848) / FJALIMI I VICTOR HUGO PËR LIRINË E SHTYPIT NË ASAMBLENË KOMBËTARE FRANCEZE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Prill 2021 “Le Moniteur universel” ka botuar, të enjten e 12 tetorit 1848, në faqen n°8, fjalimin historik…

Java e Madhe e pashkëve Arbëresh

Ndër ritet kryesore të Java e Madhe e pashkëve Arbëresh është dhe Java e shenjtë, apo siç njihet nga vendasit…

‘Veprat e Mal Berishës – shtylla të vetëdijes historike!’

Nga Prof. Dr. Fatmir Terziu Librat e Mal Berishës “Shqiptarët, Lisa mbi truallin Ilir”, (2007); “Shqiptarët, Europianët më të lashtë…

Zyrtarizohet kandidimi i “Kcimit të Tropojës” dhe xhubletës për UNESCO

Si paravalle unike që shpreh shpirtin tropojan, dinamika e saj nuk zbehet asnjëherë. Megjithëkëtë, për syrin e stërvitur të koreografit…

GEGNISHTJA: SI TA SHKRUASH

nga Ardian Vehbiu Kam vite që ndjek me simpati përpjekjet– sado sporadike – për ta shkruar gegnishten letrare, herë në variantin…

Eqrem bej Vlora, sot 57 vjet i ndarjes nga jeta

Eqrem Vlora (1885-1964), i njohur gjithashtu si Ekrem Vlora. Eqrem bej Vlora ishte politikan, diplomat, publicist, si dhe një prej…

LE RAPPEL (1878) / VICTOR HUGO: “LETËRSIA ËSHTË QEVERISJA E NJERËZIMIT NËPËRMJET MENDJES NJERËZORE”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Mars 2021 “Le Rappel” ka botuar, të mërkurën e 19 qershorit 1878, në ballinë, fjalimin e Victor Hugo,…
Load More