KANADA\ Tea Haxhillari, ekspertja shqiptare e pasurive të patundshme

Toronto- OntarioKur bëhet fjalë për industrinë imobiliare, burrat mund të kenë dominuar historikisht industrinë, por e ardhmja është e femrave.…

Gjergji Hasa: Fushat e ekspertizës dhe praktikës së studios ligjore ‘Hasa Attorneys’

Montreal – Quebec Si u themelua zyra ligjore “Hasa Attorneys”?Pas një eksperience 5-vjeçare në menaxhimin e një zyre avokatie, prej…

Nini Ristani: Plani i pensioneve të shqiptarëve në Kanada

Shqipëria dhe Kanadaja ratifikuan Marrëveshjen e Sigurimeve Shoqërore, duke u dhënë qytetarëve të të dy vendeve të drejtën të gëzojnë…

INTERVISTA/ Winter Fireflies, një tjetër gjurmë nga Artur Gorishti 

Nga Olsi KolamiFotografia: Leo Arapaj Para se të takoja Arturin Gorishtin, më kishte ngelur në mendje një frazë nga filmi…

Real Estate/ Këshillat e ekspertes Elona Temali: Pse dhe si mund të blejmë shtëpi në Kanada?

Toronto-Kanada Aktiviteti i pasurive të paluajtshme ka shënuar një rritje të shpejtë në gjithë Kanadanë që prej vitit 2018 si…

INTERVISTA/Tea Haxhillari, ekspertja shqiptare e pasurive të patundshme ne Kanada

Nga Shani Pnishi Toronto-KanadaTea Haxhillari është diplomuar për Komerc dhe Kontabilitet në Queens University në Kingston, Ontario. Pas përvojës së…

Dr. Adriana Fishta-Bejko: Rikonstruktimi i mësimit të gjuhës shqipe, arritja e një prej dy objektivave të KKD-së

Calgary-Alberta Në prill të 2019, për herë të parë u krijua Këshilli Koordinues i Diasporës shqiptare, një institucion që bëri…

Flet avokatja shqiptare, Arnisa Morina: Procedurat e emgracionit për të gjitha kategoritë

Toronto- Kanada Duke qenë se emigracioni mbetet një nga temat më të përfolura në të gjithë Diasporën, edhe dëshira për…

KANADA- Financieri Besnik Rexhvelaj ofron këshilla si të merrni kredi me këste shumë të ulëta

Besnik Rexhvelaj ka emigruar në Kanada prej vitit 2002 së bashku me familjen tij. I arsimuar për Financa pranë Universitetit…

Back for Christmas, në festën e Xhoit

Montreal-Kanada E ardhur në Montreal 5 vite më parë, Xhoana Plaku Bejko e njohur nga publiku si Xhoi, nuk ka…
Load More