editor

Gruaja arbëreshe, në objektivin e fotografit Mario Testino

Kjo është një fotografi e Mario Testino, fotografit të famshëm peruvian, i cili vitin e kaluar gjatë një vizite në…

Kanada/ Një kor fëmijësh 100 % shqiptar

Nga Shani PnishiFestivali i Këngës për Fëmijë në Shqipëri dhe “Marlee`s Got Talent”, në Kanada janë dy aktivitete që i ndan…

Gjuha shqipe nën trysninë e standardit dhe realizmit socialist

Nga Behar GjokaGjallimi i shqipes, si ligjërim gjuhësor dhe letrar, edhe në kapërcyellin e shekullit të njëzet e nji, paraqitet…

SUVENIRET E GERALDINËS – FOTOGRAFIA EKSKLUZIVE E MBRETËRESHËS SË SHQIPTARËVE NË NORVEGJI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Qershor 2021 “Life” ka botuar, në muajin korrik 1939, një fotografi të rrallë të mbretëreshës Geraldinë…

Kristian Gusho, violinisti i ri shqiptar në Kanada

U desh që të kthehej “liria” post-covidiane që të gjithë të dilnin në rrugë për t”u ritakuar. Kristian Gusho e…

Kanada/ Trashëgimia e artit pamor tek Manjola Ulai, historia e një piktoreje shqiptare

Nga Shani PnishiManjola Ulai është një piktore e re shqiptare që jeton në Montreal të Kanadasë, e cila në faqen…

Mirabela Haxhaja Hali kërkuese shkencore në Kanada. Zbulimi i terapisë efektive të Klamidias

Ontario-Kanada Mirabela Haxhaja Hali kërkuese shkencore në Kanada, në një intervistë për Albanian Montreal Press, na tregon për aktivitetin profesional…

‘Unaza e zjarrit’, pamje spektakolare të eklipsit të diellit

Banorët e pjesës më të madhe të hemisferës veriore të rruzullit, u bënë të enjten dëshmitarë të eklipsit diellor.  Në…

Bota pas koronavirusit është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi…

Merr fund karantina 14-ditore dhe qëndrimi në hotel për udhëtarët kanadezë plotësisht të vaksinuar

Qytetarët kanadezë që do të fluturojnë dhe janë vaksinuar plotësisht kundër COVID-19, nuk do të detyrohen më të vet-izolohen për…