administrator

Emigracioni i lartë, Shqipëria po “korr” pasojat e mungesës së investimeve

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) vuri në dukje se, nëse nuk hartohen politika për të adresuar emigracionin…

STOLITË

Nga: Guy de MaupassantPërktheu: Dea J. Klosi Zoti Lantin e kishte takuar këtë vajzë të re në një mbrëmje tek…

Arbër Xhekaj, ylli i ri shqiptar i hokeit në Kanada

Nga Shani Pnishi Një emër i ri shqiptar ka filluar një karrierë të bujshme në fushën e akullit në Kanada,…

Opozitë me kullë?!

Nga Klodian Tomorri Projekti i ndërtimit të kullave tek selia e Partisë Demokratike ngre shumë pikëpyetje interesante. Pikësëpari vetë emërtimi…

Quebec planifikon të heqë shtetrrethimin, të hënën nxënësit kthehen në shkollë

Qeveria Legault beson se është arritur kulmi i valës Omicron të koronavirusit Sipas burimeve informative është raportuar se provinca është…

Kanadaja siguron dozën e katërt, Trudeau nxit qytetarët të vaksinohen

Në Kanada më shumë raste janë regjistruar në 40 ditët e para me variantin Omicron të koronavirusit të ri (COVID-19)…

Kosova në toponime

“Në toponomastikë ruhet shumë herë fjala që gjuha me kohë e ka humbur. Ruhen, gjithashtu, trajta të moçme të gjuhës,…

Rizbulimi i Shqipërisë nga artistët evropianë

Nga: Ferid Hudhri Ndryshe prej përshkrimeve të udhëtarëve, rrëfimeve nëpër libra, revista e botime të tjera, si dhe relacioneve për…

Festuan pa respektuar masat anti-COVID/ Po shkonin në Meksikë, të rinjtë kanadezë nuk do të kthehen në Quebec

Pamjet e të rinjve që kërcenin dhe pinin brenda në avion pa maska janë bërë shumë virale, ndërsa nuk kanë…

“Dy Fridat” dhe heroina e dhimbjes

“Pikturoj realitetin tim. E vetmja gjë që unë di është se duhet të pikturoj, dhe pikturoj çdo gjë që kalon…