KANADA/ Ana Golja publikon këngën e re me mesazhin e fortë për të rinjtë

Nga Shani PnishiKëngëtarja shqiptaro-kanadeze Ana Golja ka publikuar këngën e re “All Night”. “All Night” flet për sfidat që kanë…

Botimi i hershëm i një partiture me muzikë shqiptare. Nga Majlinda Spiro

Nga Majlinda Spiro Ky shkrim synon të jetë një kontribut modest në historinë e muzikës shqiptare, dhe konkretisht në fillimet…

Kanada/ Një kor fëmijësh 100 % shqiptar

Nga Shani PnishiFestivali i Këngës për Fëmijë në Shqipëri dhe “Marlee`s Got Talent”, në Kanada janë dy aktivitete që i ndan…

Gjuha shqipe nën trysninë e standardit dhe realizmit socialist

Nga Behar GjokaGjallimi i shqipes, si ligjërim gjuhësor dhe letrar, edhe në kapërcyellin e shekullit të njëzet e nji, paraqitet…

Kristian Gusho, violinisti i ri shqiptar në Kanada

U desh që të kthehej “liria” post-covidiane që të gjithë të dilnin në rrugë për t”u ritakuar. Kristian Gusho e…

Kanada/ Trashëgimia e artit pamor tek Manjola Ulai, historia e një piktoreje shqiptare

Nga Shani PnishiManjola Ulai është një piktore e re shqiptare që jeton në Montreal të Kanadasë, e cila në faqen…

‘Unaza e zjarrit’, pamje spektakolare të eklipsit të diellit

Banorët e pjesës më të madhe të hemisferës veriore të rruzullit, u bënë të enjten dëshmitarë të eklipsit diellor.  Në…

Business Magazine Albania: Anila Kalleshi, gruaja e triumfeve!

Nga Business Magazine Albania Që në vitin 1998 ka themeluar sipërmarrjen e saj “Anila Kalleshi Center”. Sipërmarrësja, ka punuar fort…

Të ndihesh i famshëm në objektivin e Genti Halit. Intervistë me fotografin shqiptar

Lista e bashkëpunuesve të Gentit është sa e gjatë aq edhe e famshme siç mund të jenë : Brian Crause, Natahsha…

Sad stories also have happy endings. Meet the Albanian-Canadian blogger Genta Gjomema

Toronto- Canada I got to know Genta through the social network. She is eager to convey a perfect image of…
Load More