1924 / RRËFIMI EKSKLUZIV I ARKEOLOGUT LÉON REY MBI ZBULIMET E PARA TË MISIONIT ARKEOLOGJIK FRANCEZ NË APOLLONI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Qershor 2022 “Je sais tout” ka botuar me 15 tetor 1924, në faqen n°49, rrëfimin…

27qershori, dita e gjenocidit ndaj shqiptarëve çamë

27 Qershori i vitit 1944 do të shënonte rifillimin e masakrave mbi shqiptarët e Çamërisë.Sivjet përkujtohet 78 vjetori i dhunës…

LETRA / EDITH DURHAM PËR GAZETËN KATOLIKE ANGLEZE “TABLET”: “EJANI DHE HETONI GJENDJEN E VËSHTIRË TË KRISHTERËVE NË VILAJETIN E SHKODRËS…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Qershor 2022 “La Gazette de France” ka botuar, të mërkurën e 16 tetorit 1912, në…

Ekspozita personale ”Sensitive” e piktores Anila Hetoja, një homazh për gruan

Tiranë- Shqipëri𝐀𝐧𝐢𝐥𝐚 𝐇𝐞𝐭𝐨𝐣𝐚 ka lindur në qytetin e Shkodrës nga ku ka marrë edhe dashurinë për artin dhe për të…

GAZETTA DI VENEZIA (1913)/ “NESËR DO TË NISEM PËR NË ROMË SË BASHKU ME ISA BOLETININ, KU DO T’I BASHKOHEMI ISMAIL QEMALIT DHE DO TË VAZHDOJMË TË GJITHË PËR NË LONDËR…

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Qershor 2022 “Gazetta di Venezia” ka botuar, të premten e 4 prillit 1913, në ballinë,…

Për profesor Ramadan Sokolin – Nga Esat Ruka

Kur u emërova në drejtimin e festivaleve folklorike, aty nga pranvera e vitit 2006 e vura në dijeni Prof. Ramadanin…

Studimi Amerikan në Shqipëri gjatë viteve 1920

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja Ed.D/ Një nga iniciativat më të rëndësishme gjatë periudhës së themelimit të Shtetit Shqiptar (Arkiva,…

”Ekspertët shqiptarë”- Nga Faik Konica

Në një shtet të ri, të çarë nga partitë dhe nga interesat vetjake, siç ka qenë Shqipëria gjer dje, ministra…

STAMBOUL (1911) / HISTORIA E DYLUFTIMIT ME REVOLVER MIDIS HASAN BEUT, DEPUTETIT TË PRISHTINËS, DHE HYSEN XHAHID BEUT, DEPUTETIT TË KOSTANDINOPOJËS

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Qershor 2022 “Stamboul” ka botuar, me 23, 24, 25, 26, 27 dhe 29 maj, historinë…

THE NEW YORK HERALD (1919) / REZOLUTA E KËSHILLIT TË SHENJTË TË KISHËS ORTODOKSE SHQIPTARE TË AMERIKËS DREJTUAR PRESIDENTIT WILSON

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Qershor 2022 “The New York Herald” ka botuar, të martën e 1 prillit 1919, në…
Load More