editor

KANADA/ Mirabela Haxhaja Hali, shqiptarja në kërkim të vaksinës së rrallë

Mirabela Haxhaja Hali, kërkuese shkencore në Kanada, në një intervistë flet për aktivitetin profesional dhe kërkimet shkencore në fushën e…

Sad stories also have happy endings. Meet the Albanian-Canadian blogger Genta Gjomema

Toronto- Canada I got to know Genta through the social network. She is eager to convey a perfect image of…

TEMPO (1942) / JA PËRSE SHQIPTARËT E KOSOVËS JANË AUTOKTONË – SHPJEGIMI I GJUHËTARIT ITALIAN CARLO TAGLIAVINI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Maj 2021 “Tempo” ka botuar, me 30 prill 1942, në faqet 20-21, shkrimin e gjuhëtarit italian…

KANADA/Alberta futet në “lockdown” për dy javë

Nga Shani PnishiNdërkohë që Kanadaja në tërësi po përballet me valën e tretë të pandemisë  COVID- 19, ku më shumë…

Në mos ka qenë krim, qeveria ka kryer një neglizhencë të pafalshme- Nga Blerina Ruka

Shqipëria mbajti më 25 prill zgjedhjet parlamentare ku qeveria Rama fitoi mandatin e tretë, ndërkohë Partia Socialiste bëhet partia e…

Kim Mehmeti: Kritikët e Bashës si vëzhgues ndërkombëtarë e jo si ‘kontribuues’ të humbjes!

Nga Kim Mehmeti “Sa të bezdisshëm janë bërë këta ‘kufomëngrënësit’ e PD-së, që nisën ta kritikojnë kryetarin e vet ende…

Nga Bujar Llapaj: Meditimi i fundit për politikën shqiptare; “dorëhiqem nga politika” Facebook-jane

Nga Bujar LlapajA duhet ti uroj miqtë e mi socialistë për “fitoren”? Për kortezi oksidentale edhe Po, ashtu siç kemi…

Politika dialektore

Nga Ardian VehbiuPo të ma kish treguar kush hartën e rezultatit të zgjedhjeve, mbrëmë dhe sot, pa më shpjeguar për çfarë…

Thonë nuk jetohet në Shqipëri, pastaj votojnë Edi Ramën

Nga Elvis Hoxha Shet votën dhe menjëherë niset në Francë dhe kërkon azil.Më thotë se këtu nuk jetohet, pastaj voton…

Kim Mehmeti: Nga politika s’mund të pasurohet ai që e mbron, por ai që e shet atë që i takon popullit!

Në Shqipëri vazhdon numërimi i votave dhe i tërë vendi i jeton ethet e para shpalljes së rezultateve përfundimtare. Dhe…