Gruaja arbëreshe, në objektivin e fotografit Mario Testino

Gruaja arbëreshe, në objektivin e fotografit Mario Testino

Kjo është një fotografi e Mario Testino, fotografit të famshëm peruvian, i cili vitin e kaluar gjatë një vizite në Horën e Arbëreshëve u njoh nga afër me kulturën shqiptare duke u mrekulluar nga veshjet arbëreshe dhe nga fanatizmi me të cilin ata kanë ruajtur gjuhën dhe traditat shqiptare.
Në profilin e tij në Instagram ai shkruan :
“ Elegance, gruaja Arbëreshe. Vitin e kaluar pata mundësinë që të fotografoj popullin Arbëresh me prejardhje shqiptare që mbërriti në Sicili disa shekuj më parë duke u bërë pjesë e Italisë, por duke mos i harruar kurrë traditat dhe lidhjet e tyre me vendin e të parëve.Takimi me ata ishte një eksperiencë e mahnitshme dhe më kujtoi mua si një Peruan se të largohesh nga vendlindja nuk do të thotë të humbasësh atë që ti je” 
https://www.instagram.com/p/CQMDzn7rSnZ/?utm_source=ig_web_copy_link

mariotestino

ELEGANCE, ARBERESHE WOMAN
Last year I had the opportunity to shoot the Arbëreshë, people of Albanian descent in Sicily. They came centuries ago and became part of Italy but never forgot their traditions or their connection to their home country. Meeting them was an amazing experience and it reminded me, as a Peruvian, that moving away from your country doesn’t mean losing who you are. 
_
ELEGANCIA, MUJER ARBERESHE
El año pasado tuve la oportunidad de fotografiar a los Arbëreshë, gente de ascendencia albanesa en Sicilia. Llegaron hace siglos y se convirtieron en parte de Italia, pero nunca olvidaron sus tradiciones o su conexión con su país de origen. Conocerlos fue una experiencia increíble y me recordó, como peruano, que emigrar no significa perder quién eres.

#MarioTestino#ABeautifulWorld#Arbereshe#SimonaScalia#2020

administrator

Related Articles