(1937) / KUR HUMBEJ SEKRETARI I PARË I LEGATËS AMERIKANE NË DAJT — AMBASADORI AMERIKAN HUGH GRANT DHE 150 BURRA NË KËRKIM TË TIJ

(1937) / KUR HUMBEJ SEKRETARI I PARË I LEGATËS AMERIKANE NË DAJT — AMBASADORI AMERIKAN HUGH GRANT DHE 150 BURRA NË KËRKIM TË TIJ

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Qershor 2023

“Chicago Daily Tribune” ka botuar, të hënën e 12 prillit 1937, në faqen n°13, një shkrim rreth humbjes së Benjamin Reath Riggs (sekretar i parë i legatës amerikane) asokohe në Dajt, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Gjendet i lënduar në kodrat shqiptare diplomati amerikan

Burimi : Chicago Daily Tribune, e hënë, 12 prill 1937, faqe n°13
Burimi : Chicago Daily Tribune, e hënë, 12 prill 1937, faqe n°13

Tiranë, Shqipëri, 11 Prill. — Benjamin Reath Riggs, sekretari i parë i legatës amerikane, i cili ishte zhdukur që prej mesditës së djeshme në një udhëtim gjuetie në malet e Dajtit, 20 milje në lindje të këtij vendi, u gjet sot në agim nga një grup kërkimi prej 150 burrash.

Riggs ishte shtrirë në fund të një përroske duke vuajtur nga një lëndim në bazën e kafkës dhe ballit. Ai ishte gjysmë i ndërgjegjshëm. Pasi e mori veten, ai tha se kishte goditur kokën në një degë dhe kishte rënë në përrua. Hugh Grant, ministri amerikan, mori pjesë në kërkim.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/chicago-daily-tribune-1937-kur-humbej-sekretari-i-pare-i-legates-amerikane-ne-dajt-ambasadori-amerikan-hugh-grant-dhe-150-burra-ne-kerkim-te-tij/

administrator

Related Articles