TIRANË, 1937 / CENTRALI MË I VOGËL TELEFONIK NË EVROPË SAPO I KA MBIJETUAR KRIZËS MË TË MADHE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Janar 2024 “Chicago Daily Tribune” ka botuar, të martën e 1 qershorit 1937, në faqen…

(1937) / KUR HUMBEJ SEKRETARI I PARË I LEGATËS AMERIKANE NË DAJT — AMBASADORI AMERIKAN HUGH GRANT DHE 150 BURRA NË KËRKIM TË TIJ

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Qershor 2023 “Chicago Daily Tribune” ka botuar, të hënën e 12 prillit 1937, në faqen…

“OFERTA” E HITLERIT NDAJ MBRETIT ZOG – KURTHI QË NUK FUNKSIONOI I HANS-ADOLF VON MOLTKE, AMBASADORIT GJERMAN NË VARSHAVË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Prill 2023 “Chicago Daily Tribune” ka botuar, të enjten e 13 korrikut 1939, në faqen…