(1912) / Falë Mark Karriqit intervistuam Ismail bej Qemalin, para se të nisej të shpallte pavarësinë e Shqipërisë

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 26 Shtator 2023 “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të mërkurën e 20 nëntorit 1912, në…

(1956) / DY KONFERENCAT E STUDIUESIT TË SHQUAR SHQIPTAR ERNEST KOLIQI NË QYTETIN E TRIESTES

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Shtator 2023 “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të shtunën e 10 marsit 1956, në…

(1913) / E VËRTETA E KËRKESAVE TË ESAD PASHËS NDAJ ISMAIL QEMALIT — INTERVISTA EKSKLUZIVE ME DERVISH HIMËN, TË BESUARIN E ESADIT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Shtator 2023 “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të premten 3 tetorit 1913, në ballinë,…

CINEMONDE (1937) / RRËFIMI I GEO KELBER MBI XHIRIMET E FILMIT DOKUMENTAR NË SHQIPËRI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Shtator 2023 Revista “Cinémonde” ka botuar, të enjten e 7 tetorit 1937, në faqen n°8,…

1938/ KUR MBRETI ZOG DËRGOI MBRETËRESHËN GERALDINË TË VIZITOJË PËR HERË TË PARË KRAHINËN E MATIT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Gusht 2023 “Il Popolo del Friuli” ka botuar, të premten e 25 shkurtit 1938, në…

(1960) / Mbretëresha Geraldinë në Francë: “Koha ime e lirë u kushtohet organizatave bamirëse, gatuaj byrekun …”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – Gusht 2023 Revista “Les bonnes soirées” ka botuar, me 18 shtator 1960, në faqet n°6 –…

(1939) / KUR AT GJERGJ FISHTA EMËROHEJ AKADEMIK I INSTITUTIT MË TË LARTË KULTUROR TË REGJIMIT FASHIST

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Gusht 2023 “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të enjten e 15 dhe të shtunën…

(1926) / Motrat Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi, dhe godina e re e kolegjit të tyre shembllor për vajza në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Gusht 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 4 shtatorit 1926, në…

(1922)/ Ministri iBrendshëm Ahmet Bej Zogu: “Njohja nga Amerika dhe dërgimi i një përfaqësuesi diplomatik në Shqipëri, shtytje për vendin tonë”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Korrik 2023 “St. Louis Post-Dispatch” ka botuar, të enjten e 22 qershorit 1922, në faqen…

(1938)/ Shkrimtari britanik Bernard Newman në Shqipëri: “Vetëm një trim si Ahmet Zogu mund të jetë mbret i Shqipërisë. Kuvendet e Matit si Witenagemot-i ynë…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Korrik 2023 “The Living Age” ka botuar, në gusht të 1938, në faqet n°516-518, shkrimin…
Load More