THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR (1938) / KUR PRESIDENTI AMERIKAN URONTE MBRETIN E SHQIPTARËVE ME RASTIN E FESTËS SË PAVARËSISË

THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR (1938) / KUR PRESIDENTI AMERIKAN URONTE MBRETIN E SHQIPTARËVE ME RASTIN E FESTËS SË PAVARËSISË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Qershor 2023

“The Christian Science Monitor” ka botuar, të hënën e 28 nëntorit 1938, në faqen n°5, telegramin e urimit të Franklin Delano Roosevelt (president i SHBA-ve) dërguar asokohe Mbretit Zog me rastin e festës së Pavarësisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Roosevelt uron ‘Ditën’ e Shqipërisë

Burimi : The Christian Science Monitor, e hënë, 28 nëntor 1938, faqe n°5
Burimi : The Christian Science Monitor, e hënë, 28 nëntor 1938, faqe n°5

Uashington, 28 nëntor (AP) — Presidenti Roosevelt i dërgoi sot, nëpërmjet telegrafit, urimet e tij Zogut I, Mbretit të shqiptarëve, në përvjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë.

“Në këtë ditë kur festohet Pavarësia e Shqipërisë, jam i lumtur të shpreh urimet e mia dhe urimet më të mira të popullit amerikan”, tha Presidenti.

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/the-christian-science-monitor-1938-kur-presidenti-amerikan-uronte-mbretin-e-shqiptareve-me-rastin-e-festes-se-pavaresise/

administrator

Related Articles