Shqiptarët derdhen lumë në New York, mbahet parada shqiptare

Shqiptarët derdhen lumë në New York, mbahet parada shqiptare

Shqiptarët vishen kuq e zi, promovojnë vlerat tradicionale e kulturore

Qindra shqiptarë që jetojnë në SHBA kanë zhvilluar sot paradën vjetore të kulturës dhe traditave shqiptare.

Komuniteti shqiptaro-amerikan kanë zhvilluar paradë në rrugët e Nju Jorkut me flamuj të Shqipërisë dhe Kosovës ndërsa janë veshur me veshje kuq e zi e këngë shqiptare.

Të pranishëm ishin gjithashtu Princ Leka, Agron Shehaj, Gëzim Nika, Albërije Hadërgjonaj etj.

Shqiptarët për një orë rresht marshuan në rrugët e New York, duke e veshur 45 Street 5th Avenue, me ngjyrat kuq e zi. Ky është viti i 15-të që organizohet kjo paradë dhe ky edicion i dedikohej 145 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit.

Parada udhëhiqet nga banderola “Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri”.

administrator

Related Articles