(1926) / Motrat Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi, dhe godina e re e kolegjit të tyre shembllor për vajza në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Gusht 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 4 shtatorit 1926, në…

THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR (1938) / KUR PRESIDENTI AMERIKAN URONTE MBRETIN E SHQIPTARËVE ME RASTIN E FESTËS SË PAVARËSISË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Qershor 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të hënën e 28 nëntorit 1938, në…

“SHPRESAT PËR NJË SHQIPËRI TË PAVARUR NË DORË TË ANGLISË…” — INTERVISTA E ISMAIL BEJ QEMALIT PËR THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR NË PARIS (1916)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 24 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 18 marsit 1916, në…

7 udhëtimet e reporterit Reuben Henry Markham nëpër Shqipëri: “Arritjet e Shqipërisë krahasohen si ka qenë ajo dje dhe pardje”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 2 Maj 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 17 janarit 1931, në…

(1937) / “TRE LEKË DERI NË DURRËS” – KUR SHKRIMTARI DHE GAZETARI BRITANIK HARRY HODGKINSON RRËFENTE UDHËTIMIN E TIJ NËPËR SHQIPËRI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të mërkurën e 7 prillit 1937, në…

(1937) / “PËR DARKË NË SHQIPËRI” – EKSPERIENCA KULINARE E REPORTERIT AMERIKAN REUBEN HENRY MARKHAM

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të premten e 16 prillit 1937, në…

(1935) / AHMET ZOGU, NJË DEKADË NË PUSHTET – RRËFIMI I REPORTERIT AMERIKAN REUBEN HENRY MARKHAM

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të shtunën e 9 shkurtit 1935, në…

1930 / “Tirana, kryeqyteti i shpresës” — rrëfimi i reporterit amierkan gjatë vizitës së tij në kryeqytetin shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Prill 2023 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të enjten e 30 janarit 1930, në…