Pse jemi të pabarabartë? – Nga Monika Stafa

Çdo ditë ne jetojmë ngjarje apo ndodhi të cilat sado përpiqemi t’i shtyjmë duke menduar se nuk na përkasin, përkundrazi…

Padija si shëmti– Nga Monika Stafa

Njerëzit përgjithësisht e vënë në dyshim më së shumti nëse arti e ka aftësinë për të ushtruar ndikim tek ndjekësit…

Vija e kuqe e artit – Nga Monika Stafa

Ngaherë jam tërhequr prej artit historik. Ndoshta pse mes tyre jam përpjekur të njoh fenomene, personazhe, vende të cilat më…

Artan Boriçi, a beautiful mind! – Nga Monika Stafa

Sot gjërat lëvizin më shpejt nga sa ndodhte më parë. Dhe jo vetëm në një këndvështrim të caktuar. Jeta po…

Edhe njëherë për perëndimin – Nga Monika Stafa

  Liria është një ndjesi e brendshme që gjithkush nga ne kush nuk e dëshiron?! Pavarësisht se nuk jemi gjithmonë…

FRASHERLLINJTË SI KLAN – Nga Dr. Monika Stafa

Thuhet shpesh mes njohësve të letërsisë se Naimi krijoi një romantizëm lindor me kult Perëndimin, të tjerë studiues, sidomos të…

Elitat – Nga Monika Stafa

Vërshimi i dëshirave tona për t’u vetëshprehur ndonjëherë çon në rrjedha të amullta krijimtarie, duke i bërë ato të ngjashme…

Magjia e krijimit! – Nga Monika Stafa

Krijimi i një libri është një ngjarje e vogël ndërsa libri apo vepra vetë është dicka që mund të përdoret…

Niko dhe drita e tij – Nga Monika Stafa

Nuk kalon shumë kohë dhe ne mësojmë se realiteti është shumë më ndryshe nga ajo cfarë kemi ditur. Por ajo…

Në Aushvic – Nga Monika Stafa

Njerëzit që ndjekin emocionet e tyre më së shumti nuk janë vigjilentë të mirë.Zemrën apo mendjen? Cilën është më mirë…
Load More