Shkëlqimi i filozofisë absurde. Gjurmët e veprës ‘I Huaji’ i Kamy-s–Nga Blerina Ruka

Ekziston e vërteta jote, por edhe e vërteta ime. (Kamy) “I Huaji” i Albert Kamy-s, një ndër veprat me rëndësi…

Baballarët si autorë dhe inspirues. Pse shkëmbejmë botimet e trashëgimisë intelektuale – Nga Blerina Ruka

Montreal- Quebec Me Olin jam njohur prej kur kemi emigruar në Montreal dhe jemi bërë bashkë jo pak herë në…

Rrugëtim kuban, aventura urbane në Havanna – Nga Blerina Ruka

Havana-Montreal Për shumë njerëz, Kuba është më shumë se vetëm një vend, po për ne shqiptarët, Kuba është si të…

Muzeu i Holokaustit në Montreal/ Përgjatë korridoreve të hidhura të kujtesës – Nga Blerina Ruka

Në periferi të qytetit të Montrealit, ndodhet një vend i veçantë, një kujtim i thellë i një kohe të errët…

“Metamorfoza”, një udhëtim në botën e Franz Kafkës – Nga Blerina Ruka

“Metamorfoza”, kryevepra e Franz Kafkës, është vepra klasike letrare që ka mbështetur disa shkolla të letërsisë moderne. Kafka flet në…

Në ditën e lirisë së shtypit – Nga Blerina Ruka

Në teori media në Shqipëri është e lirë, por në praktikë, gazetaria shqiptare nuk ka arritur të gëzojë asnjëherë lirinë…

Albanian Montreal Press, komuniteti shqiptar dhe viti 2022 – Nga Blerina Ruka

Në largim të vitit 2022, AMPress futet në vitin e saj të 6 të informimit të shqiptarëve në Kanada dhe…