Ottawa/ Presidenti i Ukrainës, Zelensky, bën vizitën e parë në Kanada

Ottawa/ Presidenti i Ukrainës, Zelensky, bën vizitën e parë në Kanada

Kryeministri Justin Trudeau bëri të ditur lajmin për mbërritjen e Zelensky pak më parë, ndërsa shkoi për të pritur presidentin ukrainas në aeroportin e Otavës.

Presidenti ukrainas tani larguar nga SHBA dhe ka zbritur në Otava. Kjo shënon vizitën e parë të Zelenskyy në aleatin e ngushtë të Kanadasë, ku atij i garantohet një pritje më e ngrohtë. 
Kanadaja ka mbetur një nga mbështetësit më të vendosur të Ukrainës dhe pritet të shpallë më shumë ndihmë ushtarake sot. “Kanadaja do të vazhdojë të mbështesë Ukrainën për aq kohë sa të duhet dhe ne do të qëndrojmë gjithmonë të vendosur për të mbrojtur sundimin e ligjit dhe rendin e bazuar në rregullat ndërkombëtare,” u tha dje gazetarëve në Nju Jork kryeministri Justin Trudeau.
Zelenskyy do t’i drejtohet parlamentit në Otava dhe më pas do të mbajë një konferencë shtypi me zotin Trudeau gjatë udhëtimit.  Më pas presidenti ukrainas do të udhëtojë për në Toronto.

administrator

Related Articles