KANADA/ Nis mësimi i gjuhës, rihapet shkolla shqipe sot në Montreal

KANADA/ Nis mësimi i gjuhës, rihapet shkolla shqipe sot në Montreal

U rihap sot në Montreal shkolla shqipe. Kjo hapësirë e re arsimore do të sjellë një shans të frytshëm për fëmijët dhe të rinjtë shqiptarë në Montreal për të mësuar gjuhën, kulturën dhe historinë e tyre.


Duke filluar një udhëtim të ri në arsimin shqiptar jashtë kufijve, Shkolla Shqipe synon të ofrojë një mjedis më afër atdheut dhe të inkurajojë zhvillimin e njohurive dhe identitetit shqiptar mes diasporës.
Me një staf të kualifikuar dhe të përkushtuar, shkolla ka për qëllim të ofrojë një përvojë arsimore të pasur duke integruar metoda moderne të mësimit me vlerat tradicionale shqiptare.
Marjeta Dumani do të jetë mësuesja e fëmijëve e prezantuar sot nga Shoqata Kulturore Shqiptare e Montrealit.
Përveç kësaj, hapja e shkollës shqipe është një hap i rëndësishëm drejt promovimit të kulturës dhe gjuhës shqipe në Montreal dhe në tërë Kanadanë.

Kjo shkollë paraqet një platformë si një burim për të promovuar dhe për të ruajtur identitetin, kulturën dhe gjuhën shqiptare në një mjedis miqësor dhe inkurajues për të gjithë ata që janë të interesuar për të mësuar më shumë për trashëgiminë e tyre kulturore.
Komuniteti është i ftuar të bashkohet në këtë moment të rëndësishëm dhe të mbështesë këtë nismë të çmuar për ruajtjen dhe përhapjen e trashëgimisë kulturore shqiptare në Kanada.

Prindërit dhe nxënësit e parë të shkollës shqipe në Montreal shprehën mbështetje për fillimin e kësaj sfide të re dhe janë të gatshëm të angazhohen në një udhëtim të përbashkët drejt njohjes së gjuhës dhe kulturës shqiptare. Një kapitull i ri fillon për komunitetin shqiptar në Montreal, duke hapur dyert për mundësi të reja dhe aventura arsimore që do të ndihmojnë në përsosjen dhe pasurimin e jetës së të gjithë të interesuarve.

Shoqata Kulturore Shqiptare e Montrealit mirëpret ende regjistrime të reja edhe nëpërmjet numrit të kontaktit: (514) 883-3919!

Klasa e Gjuhës shqipe do të jetë e hapur cdo të shtunë në orën 10:00 në adresën: 6767 Chemin de ka Côte-des-Neiges, H3S 2B6, Montreal, QC, Canada/ Salla 601-3.

administrator

Related Articles