Mbreti Charles III diagnostikohet me kancer

Mbreti Charles III diagnostikohet me kancer

Mbreti Charles III është diagnostikuar me një formë kanceri, thotë Pallati Mbretëror. Nuk është kancer i prostatës, por u zbulua gjatë trajtimit të tij të fundit për një prostatë të zmadhuar.

Lloji i kancerit nuk është zbuluar, por sipas një deklarate të pallatit, Mbreti filloi “trajtimet e rregullta” të hënën.

‘Buckingham Palace’ thotë se Mbreti “është pozitiv në lidhje me trajtimin e tij dhe pret që të kthehet në detyrën e plotë publike sa më shpejt të jetë e mundur”.

Ai do t’i shtyjë angazhimet e tij publike dhe pritet që anëtarët e tjerë të familjes mbretërore të ndihmojnë për ta përkrahur gjatë trajtimit të tij. Ndërkohë pallati Mbretëror nuk jep detaje detaje të mëtejshme për fazën e kancerit.

Mbreti i informoi personalisht të dy djemtë e tij për diagnozën e tij dhe Princi William thuhet se ishte në kontakt të rregullt me ​​babanë e tij. Princi Harry, i cili jeton në Shtetet e Bashkuara, foli me babain e tij dhe do të udhëtojë në Britaninë e Madhe për ta parë atë në ditët në vijim.

Mbreti, 75 vjeç, u kthye në Londër nga Sandringham në Norfolk të hënën në mëngjes dhe pallati thotë se ai ka filluar trajtimin si pacient i jashtëm.

Edhe pse ai do të ndalojë ngjarjet publike, Mbreti do të vazhdojë me rolin e tij kushtetues si kreu i shtetit, duke përfshirë dokumentet dhe takimet private.

Ekziston një mekanizëm kushtetues për rastet kur kreu i shtetit nuk është në gjendje të kryejë detyrat zyrtare, në këtë rrethanë mund të emërohen “këshilltarë të shtetit” për të zëvendësuar monarkun.

Aktualisht përfshin Mbretëreshën Camilla, Princin William, Princeshën Anne dhe Princin Eduard, me Princin Harry dhe Princin Andrew që nuk do të thirren më si mbretër që nuk punojnë.

Princi William është tërhequr gjithashtu përkohësisht nga angazhimet publike, pasi i është gjendur pranë gruas së tij Catherine, Princeshën e Uellsit, e cila iu nënshtruar një “operacioni abdominal”.

administrator

Related Articles