(1938)/ Kur parlamenti shqiptar miratoi projektligjin për dhënien e medaljes së meritës për fermerët e vendit të tij

(1938)/ Kur parlamenti shqiptar miratoi projektligjin për dhënien e medaljes së meritës për fermerët e vendit të tij

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Shkurt 2024

“Gazzetta di Venezia” ka botuar, të martën e 22 marsit 1938, në faqen n°2, një shkrim rreth miratimit asokohe nga Parlamenti shqiptar të projektligjit për dhënien e medaljes së meritës për fermerët, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

Medalja e meritës për fermerët shqiptarë

Burimi : Gazzetta di Venezia, e martë, 22 mars 1938, faqe n°2
Burimi : Gazzetta di Venezia, e martë, 22 mars 1938, faqe n°2

Tiranë, 21 mars.

Parlamenti shqiptar ka miratuar një projektligj që vendos medaljet e meritës për fermerët, me synimin për t’i dhënë një shenjë të prekshme dallimi fermerëve dhe blegtorëve që kanë qenë meritorë gjatë fushatës së nisur nga qeveria për forcimin dhe zhvillimin e bujqësisë shqiptare.

Ministri i Ekonomisë Kombëtare, Toçi (Terenc), ilustroi projektligjin para deputetëve, duke nënvizuar nevojën për të mos lejuar fermerët të braktisin tokën, duke u shprehur se është e nevojshme të kërkohen dhe kanalizohen të gjitha energjitë për t’i dhënë rritjen maksimale aktiviteteve bujqësore që përbëjnë burimin kryesor të pasurisë së vendit.
(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)
https://www.darsiani.com/la-gazette/gazzetta-di-venezia-1938-parlamenti-shqiptar-miratoi-projektligjin-per-dhenien-e-medaljes-se-merites-per-fermeret-e-vendit-te-tij/

administrator

Related Articles