TEMPO (1971) / KUR PIKTORI I SHQUAR IBRAHIM KODRA VLERËSOHEJ ME ÇMIMIN E VEÇANTË NË PARIS

TEMPO (1971) / KUR PIKTORI I SHQUAR IBRAHIM KODRA VLERËSOHEJ ME ÇMIMIN E VEÇANTË NË PARIS

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Mars 2023

“Tempo” ka botuar, me 19 qershor 1971, një shkrim në lidhje me vlerësimin e veçantë asokohe të Ibrahim Kodrës në Paris, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Horizontet e reja të Kodrës

Burimi : Tempo, 19 qershor 1971
Burimi : Tempo, 19 qershor 1971

Në Paris, ku morën pjesë personalitete të shumta dhe ministri Michel Debré, piktori me origjinë shqiptare (në foto), i cili një pjesë të madhe të veprimtarisë së tij e zhvillon në Itali, mori medaljen e artë dhe diplomën e shoqatës “Arts, sciences et lettres”. Çmimi u motivua nga fakti se arti i Kodrës “ka hapur horizonte të reja për pikturën bashkëkohore”.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/tempo-1971-kur-piktori-i-shquar-ibrahim-kodra-vleresohej-me-cmimin-e-vecante-ne-paris/

administrator

Related Articles