Lena: Rama aktor i një të keqeje të madhe, ka braktisur Diasporën në këmbim të agjendave globale

Lena: Rama aktor i një të keqeje të madhe, ka braktisur Diasporën në këmbim të agjendave globale

Ilir Lena, gazetari dhe producenti që mban gjallë një program shqiptarie në Diasporë,  i vendosur prej më shumë se 20 vitesh në Kanada, ishte i ftuar në ‘Kafe Shqeto’ në Syri Tv.

Lena u shpreh se Rama e ka braktisur Diasporën në këmbim të agjendave globale, teksa solli në kujtesën e të gjithëve një nga posterat e përdorur në Samitin e Diasporës, e cila ishte tërësisht antikombëtare.

“Nga shteti shqiptar unë nuk pres asnjë lloj ndihme sepse shteti shqiptar ka përqafuar vetë agjendat globale. Personalisht, Ramën e shikoj si një aktor i një të keqeje shumë të madhe por do ju kujtoj se kur është bërë Samiti Diasporës,  medias i ka shpëtuar një gjë tjetër, ku një nga posterat e atij Samiti thoshte pak a shumë, po e perifrazoj “ Kuptimi i Atdheut ka ndryshuar, Atdhe tani quhet vendi ku jeton’ dhe kjo shtëpia jonë e vogël është bërë tashmë e vogël. Pra, ideja ishte se Atdheu është atje ku jeton duke e zhveshur edhe nga vetë kuptimi i parë, kjo është antikombëtare dhe shpopulluese, por me vjen keq që neni për ta dënuar dikë për tradhëti kombëtare është shfuqizuar tashmë dhe ne nuk kemi as mekanizmat më për të dënuar krime të tilla” u shpreh Lena.

https://www.syri.net/politike/575406/lena-rama-aktor-i-nje-te-keqeje-te-madhe-ka-braktisur-diasporen-ne-kembim-te-agjendave-globale/

© SYRI.net

administrator

Related Articles