1925/ Gjergj Bubani: “As Ahmet Zogu s’është tradhëtor dhe as Fan Noli s’është bolshevik”

Tani kur tymi i barutit u përnda dhe horizonti i Shqipërisë u kthjellëzua sërish, detyra jonë është të hedhim një…

(1920) / “Përforcimi i marrëdhënieve shqiptaro-italiane” — deklarata e Mehmet Bej Konicës në Romë, -ish ministri i Punëve të Jashtme

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Qershor 2024 “Il Popolo Romano” ka botuar, të mërkurën e 10 nëntorit 1920, në ballinë,…

(1931) / Përshtypjet veneciane të mbretit të Shqipërisë— Intervista ekskluzive e Giannino Omero Gallo me Zogun

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Qershor 2024 “Gazzetta di Venezia” ka botuar, të premten e 20 marsit 1931, në ballinë,…

THE WASHINGTON POST (1938) / Një rrëfim për Faik Konicën : “Pasionet, urrejtjet, Ahmet Zogun, shqiptarët e Amerikës…”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Qershor 2024 “The Washington Post” ka botuar, të dielën e 13 shkurtit 1938, në faqen…

(1929)/ Rrëfimi i reporterit amerikan Reuben Henry Markham: “Falë mbretit Zog, Shqipëria po përparon!”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 qershor 2024 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të enjten e 19 shtatorit 1929, në…

(1939) / Rrëfimi mbi Shqipërinë i Dr. Walter Lehman, mjekut personal të mbretit Zog, i strehuar në Carmel (ShBA)

Stafi i spitalit Mbreti Zog I në 1935; ulur : Prof. Wilhelm Schlesinger (majtas), Dr. Sabri Tefiku (në mes) dhe…

1942 / Kur mbreti Zog i drejtohej popullit amerikan nga Londra nëpërmjet gazetës “THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Prill 2024 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të martën e 31 marsit 1942, në…

1942 / Kur mbreti Zog i drejtohej popullit amerikan nga Londra permes gazetes “The Christian Science Monitor”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 1 Prill 2024 “The Christian Science Monitor” ka botuar, të martën e 31 marsit 1942, në…

(1939)/ Fotografitë dhe intervista ekskluzive me mbretin Zog dhe mbretëreshën Geraldinë në kështjellën e La Maye

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Shkurt 2024 Gazeta e përjavshme franceze “VU” ka botuar, të mërkurën 16 gushtit 1939, fotografitë…

Shqiptarët shtetin e shohin si forcë të huaj! – Nga Ndriçim Kulla

Duke qenë se shqiptarët nuk kishin një mendësi të qartë shoqërore për shkak të rrethanave social-historike në zgjedhjen – si…
Load More