Shqipëria në krye të Këshillit të Sigurimit të OKB-së – Nga Dr. Bledar Kurti

Sot Shqipëria është Presidente e Këshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Kjo ngjarje e rëndësishme për kombin…

SHQIPERIA/ Deputeti Jurgis Çyrbja: -Moli i ri i peshkimit do zhvillojë zonën e Ishmit

Siç i është bërë traditë prej shumë vitesh, Deputeti i Durrësit Jurgis Çyrbja edhe fundjavat i kalon me njerëzit e…

Deputeti i Durrësit i cili edhe fundjavën e kalon me njerëzit e thjeshtë – Nga Bledar Kurti

Jurgis Çyrbja po shërben në mandatin e dytë të deputetit të Kuvendit të Shqipërisë për Partinë Socialiste në Qarkun e…

Opozita që braktisi rininë dhe rinia që ndëshkoi opozitën – Nga Dr. Bledar Kurti

122,545 ishte numri i votuesve për herë të parë në zgjedhjet e 14 majit 2023, pra mosha 18 dhe 19…

Me 300 trima ndryshon Shqipëria dhe shkruhet historia – Nga Dr. Bledar Kurti

Viti 1150 para Krishtit: Gideoni, kreu i ushtrisë prej 32 mijë vetash, pyeti Zotin: si mund ta fitoj betejën? Zoti…

Inaugurimi i presidentit të parë të SHBA, ideatori i Washington D.C. – Nga Dr. Bledar Kurti

George Washington, presidenti i parë i Shteteve të Bashkuara, u inaugurua këtë ditë, më 30 prill 1789 në Sallën Federale…

Vdekja e njerëzimit – Nga Dr. Bledar Kurti

Nga mitra në varr, udhëtimi i jetës së njeriut është një mision. Është një rrugëtim ekzistencial dhe i vazhdueshëm që…

14 Prilli, data kur u shua Abraham Lincoln, Presidenti i 16-të i SHBA – Nga Dr. Bledar Kurti

Në fjalimet politike të shtetarëve të sotëm, në Shqipëri, por edhe në botë, dëgjojmë vazhdimisht të përmenden shprehje si “Qeveri…

Zgjedhjet vendore të 14 majit – Beteja midis profesionistëve dhe amatorëve – Nga Dr. Bledar Kurti 

Në çdo betejë zgjedhore është fare e lehtë të parashikohet fituesi. Këtë lehtësi nuk na e ofron e ardhmja me…

Kafe me Ismail Kadarenë – Nga Dr. Bledar Kurti (87-vjetori i lindjes së shkrimtarit)

(Pjesë nga libri KAFE ME MJESHTRIN: Me Ismail Kadarenë dhe mëkatet e një kombi, nga Dr. Bledar Kurti, 2019, Botime…
Load More