Zweig pas vdekjes së Moisiut: Ai që na e solli këtë art të shenjtë, qoftë i bekuar -Përktheu Albert Vataj

Nga: Stefan Zweig (fjalë lamtumire shkruar pas vdekjes së Aleksandër Moisiut më 22 mars 1935)Përktheu: Albert Vataj Kush pati fatin e…

Kujtime nga ditari i Franc Kafkës, për Aleksandër Moisiun – Nga Moikom Zeqo

Franc Kafka (Franz Kafka) e ka njohur dhe ka qenë adhurues i aktorit Aleksandër Moisiu. Në “Ditarin e tij” Kafka…