SHBA dhe Kanadaja firmosin marrëveshjen për refuzimin e azilkërkuesve

SHBA dhe Kanadaja firmosin marrëveshjen për refuzimin e azilkërkuesve

SHBA dhe Kanadaja kanë nënshkruar një marrëveshje për të refuzuar azilkërkuesit në pikat kufitare jozyrtare.

Marrëveshja vjen në një kohë kur një numër i madh emigrantësh po kalojnë nga Roxham Road në kufirin mes Kanadasë dhe SHBA-ve.

Kjo lëvizje mbyll boshllëkun e krijuar nga një marrëveshje për azilantët të nënshkruar në vitin 2004 me Shtetet e Bashkuara. Marrëveshja e shkuar lejonte Kanadanë të largonte emigrantët në pikat zyrtare të hyrjes, por jo në pikat jozyrtare të kalimit.

Si pjesë e marrëveshjes, Kanadaja tani do të krijojë gjithashtu një program të ri refugjatësh për 15,000 emigrantë që i largohen persekutimit dhe dhunës në Amerikën Jugore dhe Qendrore.

Biden ndodhet aktualisht në Otava, Kanada, për 24 orë për të folur për një sërë çështjesh ekonomike, tregtare dhe imigracioni me Trudeau-n.

Marrëveshja e emigracionit pritet të shpallet përpara se kreu i Shtëpisë së Bardhë të kthehet në SHBA. Dokumenti pritet që të lejojë zyrtarët në të dy anët e kufirit të kthejnë azilkërkues nga të dy anët e kufirit.

administrator

Related Articles