RRUGA E QUMËSHIT MUND TË JETË PËRPLOT ME QYTETËRIME TASHMË TË VDEKURA ALIENE, QË JANË ASGJËSUAR NGA VETË TEKNOLOGJIA E TYRE

RRUGA E QUMËSHIT MUND TË JETË PËRPLOT ME QYTETËRIME TASHMË TË VDEKURA ALIENE, QË JANË ASGJËSUAR NGA VETË TEKNOLOGJIA E TYRE

Galaktika Rruga e Qumështit mund të jetë shtëpia e qytetërimeve të huaja, por sipas një studimi të ri ekziston një probabilitet i fortë që shumica e tyre kanë vdekur dhe përparimi i tyre çoi në shkatërrimin e tyre.

Deklarata vjen nga studiuesit me Laboratorin e Jet Propulsionit të NASA-s, Instituti i Teknologjisë në Kaliforni dhe Shkolla e Mesme e Santiago të cilët përdorën një version të azhurnuar të një ekuacioni për të llogaritur ekzistencën e mundshme të jetës inteligjente dhe të huajt e vendosur mund të jenë shfaqur rreth tetë miliardë vjet pasi u formua galaktika jonë. .

Me këto rezultate, ekipi përfshiu idenë se përparimi i shkencës dhe teknologjisë çon në mënyrë të pashmangshme në shkatërrimin e civilizimeve dhe sepse njerëzit ende nuk kanë vendosur kontakte jashtë planetit tonë, shkencëtarët tani mendojnë se e dinë pse.

‘Ne zbuluam që vetë-asgjësimi i mundshëm ishte shumë ndikues në sasinë e jetës inteligjente galaktike,’ thuhet në studimin në arxiv.

‘Nëse jeta inteligjente ka të ngjarë të shkatërrojë veten e tyre, nuk është për t’u habitur që ka pak ose aspak jetë inteligjente diku tjetër. ‘

Studiuesit gjithashtu vërejnë se nëse ka jetë inteligjente diku tjetër në galaktikë, ato janë ‘akoma shumë të reja për t’u vëzhguar nga ne’ dhe shumë larg Tokës për t’u identifikuar.

administrator

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.