New York/ Mijëra njerëz u mblodhën në qytet për të kujtuar fëmijët e vrarë në Gaza

New York/ Mijëra njerëz u mblodhën në qytet për të kujtuar fëmijët e vrarë në Gaza

Mijëra protestues u mblodhën në qytetin e Nju Jorkut për të shprehur solidaritetin me Palestinën.

Protestuesit organizuan një demonstratë të heshtur në kujtim të fëmijëve të Gazës të vrarë në konfliktin e vazhdueshëm në Gaza, ndërsa mbanin modele foshnjash të mbuluara me qefin.

Modelet u vendosën në tokë në Times Square për të simbolizuar efektin tragjik te fëmijët e Gazës.

Izraeli ka goditur Rripin e Gazës që nga një sulm ndërkufitar nga Hamasi më 7 tetor, duke e lënë atë në gërmadha, me gjysmën e banesave të territorit bregdetar të dëmtuara ose të shkatërruara dhe gati 2 milionë banorë të zhvendosur brenda enklavës së dendur të populluar mes mungesës akute të ushqimit dhe ujit të pastër.

Të paktën 21,320 palestinezë janë vrarë që atëherë dhe 55,603 të tjerë janë plagosur, sipas autoriteteve shëndetësore, ndërsa rreth 1,200 izraelitë besohet se janë vrarë në sulmin e Hamasit.

administrator

Related Articles