Kanadaja siguron dozën e katërt,  Trudeau nxit qytetarët të vaksinohen

Kanadaja siguron dozën e katërt, Trudeau nxit qytetarët të vaksinohen

Në Kanada më shumë raste janë regjistruar në 40 ditët e para me variantin Omicron të koronavirusit të ri (COVID-19) sesa në vitin e parë të pandemisë. Varianti Omicron, i zbuluar për herë të parë në Kanada më 29 nëntor 2021, vazhdon të përhapet me shpejtësi në të gjithë vendin.
Sipas të dhënave të Ministrisë Federale të Shëndetësisë dhe Agjencisë së Shëndetit Publik, në valën e Omicron në 40 ditët e fundit janë regjistruar gjithsej 777.609 raste të reja.
Nga data 15 shkurt 2020 deri më 31 dhjetor 2020, që konsiderohet fillimi i pandemisë së COVID-19, janë regjistruar 581.395 raste. Nga ana tjetër, numri i rasteve me COVID-19, i cili më 3 janar 2022 ishte 2.268.241 në të gjithë Kanadanë, arriti në 2.595.280 me një rritje prej 327.039 në periudhën njëjavore deri më 10 janar 2022. Numri i rasteve, i cili ishte 34 mijë në ditë në javën e fundit, shkoi në 46.719.
Në Kanada, numri i personave që humbën jetën për shkak të COVID-19 nga data 3-10 janar 2022 u rrit me 479, duke shkuar nga 30.384 në 30.863.

Kryeministri kanadez Justin Trudeau ka thënë se qeveria ka siguruar doza të mjaftueshme të vaksinës Covid-19 për të gjithë kanadezët e kualifikuar për të marrë një dozë përforcuese si dhe një dozë të katërt, sipas një deklarate nga zyra e tij.
Trudeau i bëri komentet në një telefonatë me kryeministrat provincialë dhe territorialë të Kanadasë. Trudeau tha se qeveria planifikon gjithashtu të dorëzojë 140 milion teste të shpejta Covid në provinca dhe territore në janar, sipas deklaratës. Trudeau deklaroi se këtë muaj 140 milionë komplete testimi të shpejtë do të dërgohen në të gjitha shtetet.

Këtë muaj, Kanadaja theu rekordin e saj njëditor për numrin më të madh të personave të shtruar në spital me Covid-19. Të premten e kaluar, zyrtarët thanë se rastet e reja ditore ishin rritur me 65% nga java e kaluar, duke kërcënuar sistemet e kujdesit shëndetësor.
Të dhënat zyrtare tregojnë se deri më 18 dhjetor, 87.3% e kanadezëve të moshës 12 vjeç e lart kishin marrë dy doza, ndërsa shifra për fëmijët e moshës 5 deri në 12 vjeç ishte vetëm 1.3%.

administrator

Related Articles