Quebec planifikon të heqë shtetrrethimin, të hënën nxënësit kthehen në shkollë

Quebec planifikon të heqë shtetrrethimin, të hënën nxënësit kthehen në shkollë

Qeveria Legault beson se është arritur kulmi i valës Omicron të koronavirusit

Sipas burimeve informative është raportuar se provinca është gati të heqë masën e shtetrrethimit të hënën, pasi qeveria Legault beson se kulmi i valës Omicron të koronavirusit është arritur.

Legault kishte premtuar në dhjetor kur u vendos se shtetrrethimi do të ishte masa e parë që do të hiqej kur kufizimet të lehtësoheshin.

Po të njëjtën ditë, qeveria e Quebec konfirmoi se studentët do të kthehen në klasë prej ditës së hënën. Kryeministri i Quebec François Legault, njoftoi të mërkurën mbrëma se provinca ka marrë dritën jeshile nga departamenti i shëndetit publik për të rihapur shkollat ​​që nga e hëna.

Sipas deklaratës së tij për shtyp:- Lajme te mira! Departamenti i Shëndetit Publik është në favor të rihapjes së shkollave fillore dhe të mesme që nga e hëna e ardhshme, siç ishte planifikuar”, shkroi Legault në Tëitter dhe Facebook. “CEGEP-et dhe universitetet do të jenë gjithashtu në gjendje të kthehen personalisht dhe ne do t’u lejojmë atyre një ndryshim të caktuar për t’u përshtatur (me realitetin).

Rekomandimi ishte me sa duket një nga veprimet e para të ndërmarra nga Dr. Luc Boileau, i cili zëvendësoi Horacio Arruda si drejtor kombëtar i shëndetit publik në Quebec.

“Është shumë e rëndësishme që fëmijët të kthehen në shkollë, të mësojnë, të kthehen me miqtë e tyre, të gjejnë një normalitet të caktuar”, shkroi Legault. Ai tha se shumica e fëmijëve nuk janë në rrezik të lartë të çështjeve shëndetësore që lidhen me COVID-19, por izolimi dhe vonesat në arsim mund të shkaktojnë probleme serioze.

administrator

Related Articles