KANADA/Sot cilësia e ajrit në Montreal, më e keqja në botë

KANADA/Sot cilësia e ajrit në Montreal, më e keqja në botë

MONTREAL – Ajri i pistë dhe i dendur mbuloi shumë pjesë të Quebec të dielën, pasi më shumë se 110 zjarre të egra shpërthyen në pjesët veriore të provincës duke paralajmëruar për urdhra të reja evakuimi.
Qeveria e Kanadasë lëshoi ​​paralajmërime për smogun për zonat në veri, jug dhe perëndim të provincës, duke përfshirë Montrealin, qytetin e Quebec, Laval, Longueuil dhe Trois-Rivières.
Në Montreal dhe Otava, indeksi i shëndetit të cilësisë së ajrit u rendit në 10 ose më shumë, një nivel i përshkruar si “rrezik shumë i lartë”.

Byrime zyrtare nga qeveria federale u shprehën se cilësia e dobët e ajrit për shkak të zjarreve në pyje ka të ngjarë të vazhdojë deri të hënën në mëngjes, duke shtuar se rreziku është më i lartë për njerëzit me sëmundje të mushkërive ose zemrës, të moshuarit, fëmijët, gratë shtatzëna dhe ata që punojnë jashtë.
Në Montreal, era e tymit errësoi qiellin ndërsa zyrtarët anuluan aktivitetet dhe u kërkuan njerëzve të qëndronin brenda.

Ndërkohë, 7,500 banorët e komunës veriore të Quebec të Chibougamau u njoftuan se mund të jetë e nevojshme të evakuojnë shtëpitë e tyre për herë të dytë këtë muaj, pasi dy zjarre jashtë kontrollit fituan terren. Zyrtarët lëshuan një postim në Facebook duke thënë se po u kërkojnë banorëve të qëndrojnë vigjilentë dhe të qetë në rast se duhet të largohen.

Prej së enjtes, mijëra qytetarëve u është kërkuar të largohen nga shtëpitë e tyre në veri të Quebec për shkak të tymit të dendur nga zjarret.
Ato përfshijnë rreth 2000 banorë të Lebel-sur-Quevillon,  Senneterre dhe Val-d’Or në veriperëndim, si dhe disa fshatra më të vegjël.

administrator

Related Articles