GAZETA BRAZILIANE (1943) / DEKLARATA E MBRETIT ZOG MBI KAPITULLIMIN E MUSOLINIT

GAZETA BRAZILIANE (1943) / DEKLARATA E MBRETIT ZOG MBI KAPITULLIMIN E MUSOLINIT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Shkurt 2022

“Diario de Noticias” ka botuar, të martën e 27 korrikut 1943, në ballinë, deklaratën e Mbretit Zog në lidhje asokohe me kapitullimin e Musolinit (Duçes), të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Deklarata e Mbretit Zog

Burimi : Diario de Noticias, e martë, 27 korrik 1943, ballinë
Burimi : Diario de Noticias, e martë, 27 korrik 1943, ballinë

Londër, 26 korrik (U.P.) — Ish-mbreti Zog i Shqipërisë bëri deklaratën e mëposhtme në lidhje me rënien (kapitullimin) e Musolinit :

Rënia e Musolinit do të thotë një sukses i vërtetë për aleatët, jo vetëm nga pikëpamja e depërtimit të tij në të ashtuquajturën “Kalaja evropiane”, por edhe sepse një nga 3 fuqitë e Boshtit u detyrua të kapitullonte.

Rënia e një regjimi, planet imperialiste të të cilit në Ballkan rrezikuan ekzistencën e Shqipërisë, do të mbushë me gëzim zemrat e të gjithë shqiptarëve.

Ashtu si në të kaluarën, Shqipëria tashmë është gati të vërë kontributin e saj modest dhe përpjekjen maksimale në shërbim të trupave aleate, për hir të fitores.

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)

https://www.darsiani.com/la-gazette/gazeta-braziliane-1943-deklarata-e-mbretit-zog-mbi-kapitullimin-e-musolinit/?fbclid=IwAR0gVSzkv0ym-45CWj-fDNLDomSLdsQwFa_nCd0dTT9NnVJN7tNkx5YN854
administrator

Related Articles