“Vera Andrron Detin” fiton çmimin kryesor në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tokio

“Vera Andrron Detin” fiton çmimin kryesor në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tokio

Filmi kosovar “Vera Andrron Detin”, me regji të Kaltrina Krasniqit e skenar të Doruntina Bashës, ka arritur një tjetër sukses të jashtëzakonshëm.

Ky film bëhet e ditur se ka fituar çmimin kryesor në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tokio të hënën mbrëma.
Njoftimi është bërë nga faqja zyrtare e filmit në një postim të shpërndarë në Facebook. E zhytur në një atmosferë të tensionuar, “Vera Andrron Detin” është një portret intim por edhe universal i një gruaje e cila lufton një realitet të vrazhdë pabarazishë gjinore thellë të rrënjosura në shoqëri edhe në ditët e sotme’.

Në film luajnë: Teuta Ajdini Jegeni, Alketa Syla, Refet Abazi, Astrit Kabashi, Arona Zyberi, Aurita Agushi, Ilire Vinca, Xhevat Qorraj, etj. Drejtoreshë e fotografisë: Sevdije Kastrati; Producent: Shkumbin Istrefi.
Vera andrron detin’ është bashkëprodhim në mes të Kosovës (Puntoria Kreative Isstra, Vera Films), Maqedonisë së Veriut (Dream Factory) dhe Shqipërisë (Papadhimitri Productions) i mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, Agjencia e Filmit e Maqedonisë së Veriut dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë – Shqipëri

I njëjti fitoi gjithashtu dy çmime në Bienalen e Venedikut me vlerësimin e asociacionit të regjisorëve dhe profesionistëve në këtë eveniment. Po ashtu, ka qenë i pari nga Kosova që shfaqi premierë në Festivalin e Venedikut me çmimet: ‘Inclusion Edipo Re’ dhe ‘Autoret gra nën 40 [vjet]’.

Regjisorja e këtij filmi ka theksuar se ka të bëjë me një grua në mezo moshë e cila punon si interprete e gjuhës së shenjave. “Vera Andrron Detin” theksojmë që është mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, Komuna e Prishtinës dhe natyrisht Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.

administrator

Related Articles