TORONTO/ 4 vjet Shoqata e Avokatëve Shqiptaro-Kanadezë

TORONTO/ 4 vjet Shoqata e Avokatëve Shqiptaro-Kanadezë

Nga Shani Pnishi

Para disa ditësh figura të rëndësishme në komunitet, avokatë, biznesmenë u mblodhën në Toronto për të festuar 4- vjetorin e themelimit të Shoqatës së Avokatëve Shqiptaro- Kanadezë.

“Ne ftuam avokate shqiptaro-kanadez si dhe shqiptaro-kanadez në fusha të tjera profesionale. Gjithashtu pati edhe shqiptarë dhe kanadez të cilët janë në biznese të ndryshme, si inxhinieri, real estate, consulting, insurance, etj.”- tha për “Diaspora Shqiptare” presidenti i kësaj shoqate Marin Nati.

Mbrëmja u organizua në Kasa Moto në Toronto dhe pjesëmarrja qe shumë e mirë. Patëm rreth 50 veta në mbrëmjen tonë. Përveç avokateve u bashkuan me ne edhe studentë shqiptaro-kanadez të cilët janë në mbarim të studimeve juridike ose presin të licensohen nga Law Society of Ontario. Pjesëmarrje kishte edhe nga paraligjorët shqiptaro-kanadez. Në këtë takim jo vetëm u festua përvjetori jonë, por mundësohen lidhje të reja si dhe forcimi i lidhjeve përbrenda komunitetit tonë në Kanada.

Kjo ngjarje erdhi vetëm disa javë pasi shoqata kishte zgjeshur bordin e ri drejtues të saj:

(Marin Nati, President

Isida Ranxi, Zv/President

Gjergji Hasa, Drejtor

Gledis Rada, Drejtor

Foti Vito, Drejtor

Bjorna Shkurti, Drejtor).

Gjergji Hasa është avokat në Montreal, Quebec, Bjorna Shkurti është avokate në Calgary, Alberta, ndërsa pjesa tjetër e bordit janë avokat në Ontario, përveç Foti Vito i cili është student në vitin e dytë në Fakultetin Juridik në Universitetin e Torontos.

Të angazhuar në degët e ndryshme të shoqatës janë edhe: Jurgena Abdiu, Naime Isaj, Bardha Cunaj, Florida Kruja dhe Rusald Laloshi, të cilët mbulojnë fusha të caktuara të organizimit të shoqatës.

administrator

Related Articles