1938/ KUR MBRETI ZOG DËRGOI MBRETËRESHËN GERALDINË TË VIZITOJË PËR HERË TË PARË KRAHINËN E MATIT

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 29 Gusht 2023 “Il Popolo del Friuli” ka botuar, të premten e 25 shkurtit 1938, në…

Formacionet muzikore (orkestrale) shëtitëse në trevën e Matit – Nga Esat Ruka

Nga Esat Ruka (studiues i etnomuzikologjisë)Kapitulli : Tradita dhe dukuri të reja në orkestrinat me intrumente tradicionalë të Veriut. A.-…

Ura e Zogut, pjesë e memories së kombit – Nga Eni Marku

Ura e Milotit është një nga më të veçantat për strukturën arkitekturore që mbart. Stili i harqeve i japin asaj…