Mekati i Justinës (fragment) – Nga Luan Rama

“… Zbrisnim gjithnjë e më shumë drejt Shkodrës. Vështroja peizazhin e mrekullueshëm dhe papritur m’u shfaq sërish imazhi i asaj…

Provinca – Nga Monika Stafa

Dy mijë vjet më parë, Perandoria Romake jetoi shkëlqimin e fuqisë së saj. Trupi i saj shtrihej prej ishullit britanik…

Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe- Nga Dhurata Shehri

Teksti historiko-letrar Storia della letteratura albanese e autorit Giuseppe Schirò Junior, i cili po i paraqitet i përkthyer për herë…