Diskriminoi gjuhën shqipe, paditet Google

Gjiganti teknologjik Google është paditur në Gjykatën e Lartë të Kalifornisë për mospërfshirjen e gjuhës shqipe në gjuhët e mbështetura…

Ç’thuhet dhe nuk thuhet për shqipen tek artikulli i SCIENCE – Nga Enkeleida Kapia* & Marek Majer**[1]

Diskutimet për artikullin e Science kanë ngjallur kureshtjen tonë, por sidomos, mes tyre, natyra fataliste e disa opinioneve sikur shumëçka e thënë…

Gjuha shqipe zyrtarisht do të studiohet në Universitetin e Harvardit

Studentët e Universitetit të Harvardit në Masaçusets në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, tashmë kanë mundësi të zgjedhin të studiojnë…

Vështirësitë për fjalorin e ri të Gjuhës Shqipe

Në fund të këtij viti përfundon 80% e punës për hartimin e fjalorit të ri të Gjuhës Shqipe. Puna kërkimore…

Kallëpi i standardit – Nga Enkeleida Kapia

Rimarr këtu idenë e sjellë në kujtesën tonë nga Derhemi rishtazi[1]: është detyrim etik i gjuhëtarëve të shtyjnë sa më fort…

Mikrobët e gjuhës shqype – Nga Gjergj Fishta

Pernjimend se asht nji punë per t’u çuditë, që nji grusht njerëz në gji t’Europës, që jemi na shqyptarët, tue…