Shqiptarët shtetin e shohin si forcë të huaj! – Nga Ndriçim Kulla

Duke qenë se shqiptarët nuk kishin një mendësi të qartë shoqërore për shkak të rrethanave social-historike në zgjedhjen – si…

Ka ardhur imzot Fan Noli, na e ka sjellë Ilir Ikonomi – Nga Visar Zhiti

Ka disa ditē qē ka ardhur, po takon shqiptarē, po shkon andej kēndej si misionar, magjepsēs si ai, nē universitete,…

(1927) / Leninizmi, fashizmi, militarizmi dhe Shqipëria në deklaratat e neobolshevikut imzot Fan Noli në Moskë

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Dhjetor 2023 “La Tribuna” ka botuar, të martën e 15 nëntorit 1927, në ballinë, një…

“Apostulli”, Ilir Ikonomi sjell biografinë e re për Fan Nolin

Ish-gazetari i Zërit të Amerikës dhe studiuesi Ilir Ikonomi sjell librin e ri biografik, dedikuar një prej figurave më të…

Fan Noli, lëvruesi i madh i fjalës shqipe – Nga Qemal Murati

  “Shqipërues gjenial, me mjeshtri e shije si pakkush, në një masë më të madhe se çdokush tjetër, ky lëvrues…

Për Nolin, Migjenin dhe Moikomin – Nga Bedri Islami

I mundi nga mendja dhe forca e shpirtit: Për Fan Nolin Në Shqipërinë e të gjithë brezave nuk ka pasur e…

LE CRI DES PEUPLES (1928)/ NOLI PËR SHNDËRRIMIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË MONARKI — LETRA EKSKLUZIVE E ISH-KRYEMINISTRIT SHQIPTAR

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 14 Janar 2023 “Le Cri des peuples” ka botuar, me 13 tetor 1928, në faqen…