LE MATIN (1921) / UDHËTIMI I DEPUTETIT FRANCEZ NËPËR SHQIPËRI DHE MENDIMI I TIJ PËR TË ARDHMEN E KOMBIT SHQIPTAR

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Nëntor 2022 “Le Matin” ka botuar, të premten e 3 qershorit 1921, në ballinë, rrëfimin e…

1939 / KUR FIQRI LLAGAMI, I DIPLOMUAR PËR GAZETARI NË UNIVERSITETIN E SORBONËS, LIGJËRONTE NË NJË KONFERENCË TË POSAÇME PËR SHQIPËRINË NË FRANCË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Nëntor 2022 Gazetat franceze “L’Aube” dhe “L’Eveil des peuples” kanë botuar secila, në mars të 1939, një…