LA REVUE DIPLOMATIQUE (1927) / INTERVISTA ME ILIAZ BEJ VRIONIN NË PARIS MBI INTERPRETIMET NË QARKULLIM TË TRAKTATIT ITALO-SHQIPTAR

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Dhjetor 2022 “La Revue Diplomatique” ka botuar, të shtunën e 1 janarit 1927, në faqen n°7,…

COMBAT (1964) / TREGTIA E JASHTME E SHQIPËRISË – INTERVISTA E PIERRE PARAF ME ZËVENDËSMINISTRIN GOGO KOSMA

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Dhjetor 2022 “Combat” ka botuar, të mërkurën e 9 shtatorit 1964, në faqen n°4, intervistën ekskluzive…

LE MATIN (1921) / DEPUTETI FRANCEZ JUSTIN GODART: LIDHJA E KOMBEVE U ZMBRAPS PARA KONFERENCËS PËR MBROJTJEN E ÇËSHTJES SHQIPTARE. ÇFARË DOBËSIE!

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Dhjetor 2022 “Le Matin” ka botuar, të premten e 1 korrikut 1921, në ballinë, një shkrim…

LE MATIN (1921) / UDHËTIMI I DEPUTETIT FRANCEZ NËPËR SHQIPËRI DHE MENDIMI I TIJ PËR TË ARDHMEN E KOMBIT SHQIPTAR

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Nëntor 2022 “Le Matin” ka botuar, të premten e 3 qershorit 1921, në ballinë, rrëfimin e…

LE FIGARO (1911) / LETRA E EDITH DURHAM PËR ANDRÉ DUBOSCQ: “JU PËRSHKRUAJ GJENDJEN E REFUGJATËVE SHQIPTARË NË MAL TË ZI”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Nëntor 2022 “Le Figaro” ka botuar, të hënën e 2 tetorit 1911, në faqen n°6, letrën…

COMŒDIA (1932) / LÉON REY, DREJTOR I MISIONIT ARKEOLOGJIK FRANCEZ — GAZETARIT DHE SHKRIMTARIT PIERRE LAGARDE : “JA SI I ZBULOVA RRËNOJAT E APOLLONISË!” (INTERVISTA E PLOTË ZHVILLUAR NË SHQIPËRI)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Nëntor 2022 “Comœdia” ka botuar, të martën e 1 nëntorit 1932, në ballinë, intervistën ekskluzive të…

1939 / KUR FIQRI LLAGAMI, I DIPLOMUAR PËR GAZETARI NË UNIVERSITETIN E SORBONËS, LIGJËRONTE NË NJË KONFERENCË TË POSAÇME PËR SHQIPËRINË NË FRANCË

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 11 Nëntor 2022 Gazetat franceze “L’Aube” dhe “L’Eveil des peuples” kanë botuar secila, në mars të 1939, një…