Studiuesi shqiptar Aref Mati liderëve shqiptarë: Shpëtoni shqiptarët e Ukrainës!

Studiuesi shqiptar Aref Mati liderëve shqiptarë: Shpëtoni shqiptarët e Ukrainës!

Meqenëse ka shumë ukrainas me origjinë shqiptare në ODESA dhe në Ukrainë, i kërkoj solemnisht qeverive shqiptare të shqetësohen për fatin e tyre dhe të bëjnë ç’është e nevojshme për t’u ardhur në ndihmë dhe nëse është e nevojshme t’i mirëpresin në atdhenë shqiptar të origjinës së tyre (përkohësisht ose përfundimisht). Historia po dëshmon karakterin agresiv, verbërisht shovinist, doktrinar dhe fetar të rrezikshëm, të papërgjegjshëm dhe ekstremistë të disa sllavëve ortodoksë, duke përfshirë sidomos presidentin aktual Putin (Kosova është një shembull flagrant i këtij agresiviteti). Për sa kohë që Putini është në pushtet, paqja botërore do të rrezikohet.
Nëse veproni në favor të këtij minoriteti me origjinë shqiptare, nuk është vetëm detyra juaj, por një prioritet që vetëm mund t’ju bëje të rriteni, të krenoheni dhe t’ju lajkasë guximin dhe dinjitetin tuaj dhe i gjithë kombit shqiptar i cili do t’ju jetë mirënjohës. Së fundi, duke ditur se çfarë po ndodh në skenën ndërkombëtare për shkak të agresionit rus kundër popullit të pavarur, patriot dhe i guximshëm ukrainas, ne nuk mund të qëndrojmë të heshtur përballë një ngjarjeje të tillë dhe detyrës sonë por të qëndrojmë me solidaritet me çdo popull ku pavarësia, dinjiteti dhe integriteti kufitar i të cilët kërcënohen.
Ju mund ta shpërndani këtë “mesazh” dhe nëse është e nevojshme ta publikoni në një gazetë të përditshme shqiptare. Faleminderit për mirëkuptimin dhe ndihmën tuaj.

administrator

Related Articles