Pse personazhet e Disney-t nuk kanë nëna?

Pse personazhet e Disney-t nuk kanë nëna?

Shumica e familjeve janë të paplotësuara në Disney. Zakonisht nënat mungojnë, sidomos ato të protagonistëve.

Që nga Bambi, Hirushja, Borëbardha, Anna dhe Elsa, Rapunzel dhe E bukura, ose nuk i kanë ose i humbin nënat e tyre në fillim të historisë. Për shkak të kësaj, personazhet rriten nga baballarët e tyre, ndonjëherë edhe nga njerkat. Të jetë rastësi e gjithë kjo? Jo.

Pse personazhet e Disney-t nuk kanë nëna?

Një përgjigje vjen nga Don Hahn i cili thotë: Filmat e Disney-t janë bërë për t`u rritur. Dhe mungesa e nënës, që kujdeset për gjithçka, të rrit. Të mospasurit e nënës pranë të shton më shumë përgjegjësitë. Të bën të krijosh përpara kohe historinë tënde, më të dhimbshme.

Pse personazhet e Disney-t nuk kanë nëna?
Pse personazhet e Disney-t nuk kanë nëna?

Një tjetër teori është fakti që Walt Disney e kishte humbur herët nënën e tij. Mbase tek personazhet që krijonte personifikonte veten.

administrator

Related Articles