Pandemia, goditja më e madhe për shëndetin mendor që nga Lufta e Dytë Botërore

Pandemia, goditja më e madhe për shëndetin mendor që nga Lufta e Dytë Botërore

Pandemia e COVID-19 mund të jetë goditja më e madhe për shëndetin mendor që nga Lufta e Dytë Botërore, ka paralajmëruar një psikiatër kryesor. Dr Adrian James, presidenti i Kolegjit Mbretëror të Psikiatërve, ka thënë edhe kur virusi është nën kontroll, do të ketë pasoja ‘të thella’ afatgjata.

Ai tha për Guardian: “Ndoshta është goditja më e madhe për shëndetin mendor që nga Lufta e Dytë Botërore. Nuk ndalet kur virusi është nën kontroll dhe ka pak njerëz në spital. Ju keni për të parë pasojat afatgjata”. Vdekjet e të dashurve nga virusi, së bashku me papunësinë masive dhe efektet sociale të bllokimit do të lënë pasoja të mëdha. Organizata e shëndetit mendor Mind e përshkroi situatën deri në Krishtlindje si një emergjencë të shëndetit mendor, duke shtuar se viti 2020 ka qenë një vit ankthi dhe pasigurie. ‘Mind’ tha në nëntor më shumë njerëz kanë përjetuar një krizë të shëndetit mendor gjatë pandemisë së virusit se sa të regjistruar më parë.

Komentet e Dr James vijnë ndërsa kriza e Britanisë vazhdon të rritet, me miliona njerëz në Angli që përballen me kufizime të për të kontrolluar shpërthimet në rritje të shpejtë. Mjekët kanë frikë se NHS (Shërbimi Kombëtar Shëndetësor) mund të mbingarkohet brenda ditësh ndërsa pranimet në spital rriten për shkak të llojit shumë infektiv të COVID-19 që po përhapet në të gjithë vendin.

administrator

Related Articles