Joe Biden do ta zhvillojë telefonatën e parë me Justin Trudeau

Joe Biden do ta zhvillojë telefonatën e parë me Justin Trudeau

Në ditën e inaugurimit të presidentit të ri, sekretari i shtypit i Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki konfirmoi që thirrja e parë zyrtare e Biden me një udhëheqës të huaj do të ishte me kryeministrin Kanadez, Justin Trudeau.
Ndërsa Psaki nuk zbuloi atë që të dy udhëheqësit janë vendosur të diskutojnë, tubacionin e naftës Keystone XLtubacioni i naftës Keystone XL ka të ngjarë të jetë në rendin e ditës.
Në ditën e inagurimit kryeministri kanadez shprehu mirënjohjen për presidentin Biden dhe pret që të zhvillojë më tej marrëdhëniet e mira me SHBA-në.
“Unë pres që të punoj me Presidentin Biden, Zëvendës Presidentin Kamala Harris, administratën e tyre dhe Kongresin e Shteteve të Bashkuara ndërsa ne përpiqemi t’i bëjmë vendet tona më të sigurta dhe më elastike”,

administrator

Related Articles