LA REVUE D’ORIENT (1899) / KUR PARIA E SHKODRËS I KËRKONTE PORTËS SË LARTË AUTORIZIMIN PËR NDRIÇIMIN E LIQENIT DHE BRIGJEVE TË TIJ ME DRITË ELEKTRIKE

LA REVUE D’ORIENT (1899) / KUR PARIA E SHKODRËS I KËRKONTE PORTËS SË LARTË AUTORIZIMIN PËR NDRIÇIMIN E LIQENIT DHE BRIGJEVE TË TIJ ME DRITË ELEKTRIKE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Shkurt 2022

“La Revue d’Orient” ka botuar, me 10 maj1899, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me kërkesën e veçantë asokohe të parisë së Shkodrës drejtuar Portës së Lartë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

“Energjia elektrike në Shqipëri – Sipas asaj që na thonë nga Kostandinopoja, disa të njohur në Shkodër të Shqipërisë i kanë kërkuar Portës së Lartë autorizimin për ndriçimin e liqenit të Shkodrës dhe brigjeve të tij me dritë elektrike, për të bërë të mundur lundrimin gjatë natës, ashtu siç është bërë me Kanalin e Suezit.

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)

https://www.darsiani.com/la-gazette/la-revue-d-orient-1899-kur-paria-e-shkodres-i-kerkonte-portes-se-larte-autorizimin-per-ndricimin-e-liqenit-dhe-brigjeve-te-tij-me-drite-elektrike/?fbclid=IwAR1CVRLvCUoGP8w2Ys-F8RIKWe4qU7OJBhW4DUhOGp4Yl_AdCXUbMsG0RLY
administrator

Related Articles